tiistai 3. lokakuuta 2017

Palveleva Huittinen

Palveleva Huittinen

27.09.2017LEENA SÄÄSKI, LEHTORI, SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU, HUITTINEN
Syyskuun alussa alkoi lähes sadan uuden opiskelijan taival Huittisissa Satakunnan ammattikorkeakoulussa Kuninkaisten kampuksella tähtäimessä tradenomi-tutkinto. Opiskelijat olivat läpäisseet pääsykokeen, joka toteutettiin nyt toista kertaa verkossa. Orientaatiopäivillä oli havaittavissa innostusta saadusta opiskelupai-kasta ja jännitystäkin, kuinka aikuisopiskelija pärjää verkko-opinnoissaan työn ja muun elämän ohessa.
Ensimmäisen orientaatiopäivän jälkeen kokoonnuttiin opiskelijoiden kanssa ruokailemaan paikalliseen ravintolaan. Palvelu sujui ystävällisesti, ateria maistui ja jälkiruoka oli herkuttelijan unelma. Opiskelijat kyselivät Huittisista ja kaupungin elinkeinorakenteesta. Ihmettelivät, mitä huittislaiset tekevät työkseen. Jotkut olivat aiemmin porhaltaneet kaasu pohjassa valtatietä pitkin kaupunki ohi. Edes Huittinen-kylttejä eivät olleet
Aamupala oli runsas ja ekstrapalvelua sai samaan hintaan.
huomanneet.
Kerroin, miten huittislaisiin kivijalkaliikkeisiin tullaan asioimaan kauempaakin, jopa satojen kilometrien päästä. Pudottelin faktoja muun muassa maaseutuelinkeinoista, elintarviketeollisuudesta sekä yrityksistä, jotka ovat valloittaneet maailmaa upeilla innovaatioillaan. Kuulijat olivat ihmeissään.
Eräs opiskelija kertoi muille, että oli netistä varannut yöpymispaikan paikallisesta maaseutumatkailuyrityksestä. Nettisivut olivat toimivat, sivuilla mukavat kuvat ja tarvittavat yhteystiedot löytyivät helposti. Yrityksen asiakaspalvelu paikan päällä sekä majoitustilat ylittivät kirkkaasti kaikki odotukset. Aamupala oli runsas ja ekstrapalvelua sai samaan hintaan. Pääkaupunkiseudulta tullut opiskelija kiitteli.
Muistelin samalla kuulijoille, että ostin hiljattain trendikkään hupparin kummipojalleni huittislaisesta kivijalkaliikkeestä. Junnulta oli mennä hampurilainen väärään kurkkuun, kun kerroin ostoskaupungin. Hän oli nimittäin ihastellut ihan samanlaista vaatetta pari viikkoa aiemmin nuoren miehen päällä Saksassa, Münchenin lentokentällä. Tuuminut, mistähän sellaisen saisi. Nyt sai. Huittisista.
https://www.lauttakyla.fi/kolumni/270917/palveleva-huittinen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti